pondělí 16. února 2009

Jak jsme jeli

Původně jsme měli jet v pátek, já se se všema rozloučím, Igor udělá zkoušku, vyjedeme ve tři, v noci Neměcko, pak Francie a ve Španělsku jsme dopoledne v sobotu. Uděláme si výlet (Igor: v neděli se ožerem jak prase v Bairru Alto) a v pondělí nasedneme v Lisabonu na letadlo do Ponta Delgady. Nakonec jsem se loučila na víckrát - Igor se rozhodl, že v životě je přece jen potřeba trochu adrenalinu, a tak se na ústavní právo vykašlal, neudělal ho, zjistil, že si to může střihnout vlastně ještě jednou a že lístky jdou za úplný pakatel (100 euro! to je 100 pastelů de nata (nejlepší sladká věc na světě) (kdybych si dala každý den jeden vyjde to na tři měsíce blaha!) nebo 200 malých pivek v kavárně, ve které to teď píšu nebo aspoň 50 ananasů, které se tady pěstují! ) přesunout na jiné datum. No tak jsme jeli v úterý.
Nejbrutálnější kalamita za posledních pár let byla asi tou nejlepší volbou pro trochu toho adrenalinu. A vlastně to skoro skončilo u nás na ulici, když jsme ještě před odjezdem jeli vyhodit sklo do tříděného odpadu a zapadli jsme do sněhu tak, že se nedalo vyjet. Nakonec jsme ale díky všem (tatínkovi jsme se pokoušeli vysvětlit, jak se aktualizují stránky s dopravním zpravodajstvím, ale skončilo to na tlačítku Akutalizovat, takže spíš díky Adovi) dostali až do Prahy, a pak v úplně stejné vánici jeli přes celé Německo. Přežili jsme i Španělsko, kde pršelo asi tak, jak u nás sněžilo.
U Valladolid jsme konečně zastavili, šli na pivko, prošli se, dali si tapas (nejskvělejší věc ve Španělsku: všichni pijou pivo nebo víno a k tomu si dávají super mňamky a bordel hází pod sebe) a jeli hledat místo pro stan. Po honičce s policicií (řídila jsem a měla v sobě dvě piva takže mi to tak připadlo) jsme zakotvili na pláni uprostřed ničeho, kde bylo pod nulou. Snažili jsme se uklidnit vínem a meruňkou, ale stejně jsme si radši nařídili budíky po dvou hodinách, abychom zjistili, jestli náhodou někdo z nás, vystrojený jenom letním spacákem, v noci nezmrzl. Nezmrzl, takže jsme jeli dál, do Portugalska, na nejvyšší horu Serra da Estrela.

Žádné komentáře:

Okomentovat